5102004_203501_11.pngTyöpöytämuutokset
Ensimmäinen seikka, jonka huomaat, on levytilan näyttö työkalupalkissa. Kun viet hiiren osoittimen sen päälle, näet kuinka paljon levytilaa sinulle on sallittu.
0504_154920_0.png
Käyttäjä, joka on ylittänyt levytilarajoituksensa, näkee tämän:
0504_155638_2.png
Lisäämäsi ja poistamasi kohteet näkyvät välittömästi levytilan käytössä.
Levytilan käyttöä ei näytetä, jos et omista konteineria, joten et näe levytilan käyttöä, jos sinulla on vain luku- tai kirjoitusoikeus.

Mailbox-/viestialuemuutokset
Siirrä ikoni poistuu käytöstä
Jos olet tarkkaavainen, huomaat, että "Lähetä ikoni" on poistettu Mailboxin ja viestialueiden työkalupalkeista. Ainakin huomaat, että kaikki ikonit ovat siirtyneet, mutta et ehkä tarkkaan tiedä mikä on muuttunut. 8-versiossa vain Send & Close (Lähetä & Sulje) -ikoni on oletustyökalupalkissa. Voit itse lisätä Send (Lähetä) -ikonin, jos haluat View > Toolbars > Customize Toolbars.

Lihavoidut nimet (Presence management - läsnäolohallinta)
Kun luot tai luet viestiä, näet viestilomakkeella lihavoituja nimiä. Lihavoidut nimet missä tahansa ilmaisevat, että käyttäjä on linjalla.
2604_105948_0.png
Aihe ensin
Oletussarake viestialueiden sommittelussa on Aihe-sarake ennen Nimi-saraketta. Viestilomakkeella aihe on näkynyt jo 15 vuotta ennen nimeä, nyt myös viestialueella aihe on ensin. Näet nimisarakkeen ensin, kunnes valitset Change View Properties (Vaihda näkymän asetuksia) ja valitset Default (Oletus).
Voit vaihtaa järjestystä raahaamalla sarakkeita tai käyttäen oikotievalikon Select Fields -dialogia.
752004_173936_2.png

Address Book/Contacts -kansio
Kansion nimi ei vaihdu automaattisesti, mutta valikot ja ikonit on päivitettu käyttämään Contactsia. Kun olet avannut kansion, näet index-painikkeen ikkunan vasemmalla puolella. Ikkunasta on tarkoituksella tehty pieni, joten siinä on vain muutama painike. Kun levität ikkunaa, ilmestyy lisää painikkeita. Painikkeen klikkaaminen vie kirjaimen ensimmäiseen esiintymiseen. Esimerkiksi K-N vie Matti Meikäkäiseen.
752004_171937_0.png

Kaikissa osoitelomakkeissa on nyt viestikenttä, joten voit lisätä valtavan määrän ohjeita, ladata kuvia ja käyttää "rich text"iä
752004_173412_1.png
Home Page -kansio
Home Page -kansio ei enää avaudu clientilla Hakemistosta.
Kalenterimuutokset
Kalenteritapahtumat voivat mennä joko käyttäjän Mailboxiin tai Kalenteriin.
Kalenteritapahtumat käyttäjältä, jolla ei ole Lisää osallistujia -käyttöoikeus kalenterisasi, toimitetaan Mailboxiisi. Kalenteritapahtumat käyttäjiltä, jolla on Lisää osallitujia -käyttoikeus, lisätään kalenteriisi.
No access ja See Times -käyttöoikeuspaketilla tapahtumat toimitetaan Mailboxiisi. Kaikilla muilla käyttöoikeuspaketeilla tapahtumat lähetetään suoraan kalenteriin.
Kuittauksessa tapahtumalomake sisältää automaattisesti Accept, Tentative, ja Decline -painikkeet. Klikkaaminen Accept tai Tentative siirtää tapahtuman Mailboxista Kalenteriin.
752004_182434_4.pngInstant Messaging ja Chat Rooms
Ensimmäinen asia on nimenmuutos. Yksityinen linjakeskustelu aloitetaan Collaborate > Instant Message.
Jos kutsuttu klikkaa Decline (kieltäytyy), kutsuja näkee viestin Instant Message -dokumentilla. Klikkaaminen Accept aloittaa pikaviestin. Mikä tahansa muu toiminto - klikkaaminen Ignore tai ikkunan sulkeminen, käyttäytyy aivan kuin 7.1:ssä, kutsuja ei saa palautetta.
752004_183343_5.png
752004_183527_6.png
Ennen 8.0:aa julkisten keskustelujen sisältö katosi, kun viimeinen osallistuja sulki dokumentin. Kun pöytäkirja on sallittu (transcript is enabled), kaikki tallennetaan. Kirjoittajat ja lukijat voivat nähdä sisällön. Suojattu keskustelu (Chat room) -dokumentti on vain luettavissa.
Joten Chat Room saatetaan tarvita arkistoida ja luoda uusi.

Résumé-lomakkeen muutos
Kun käyttäjä klikkaa käyttäjän nimeä tai menee omaan resumeensa, hänelle näytetään uusi lomake. Se on sama lomake, kuin FirstClass contact -lomake.
752004_173412_1.png
Lataa FirstClass 8.0